Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2006

Music gets me high...

Crac!Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν άκρως μουσικό. Βρήκα ένα blog ενός Πορτογάλλου αφιερωμένο στην Proggresive Rock εποχής 70'. Και μετά βρήκα και άλλο, και άλλο... και πάει λέγοντας. Όλημερίς κατεβάζω άγνωστα Proggresive albums διαμάντια από Ευρωπαικές και μή χώρες. Μεγαλύτερη ανακάλυψη μάλλον θα χαρακτήριζα τους Ιταλούς Area. Πέρα που το στυλ τους είναι μοναδικό (ένα μείγμα jazz-fusion-progressive), τα φωνητικά τους είναι απίστευτα διεστραμμένα μελωδικά. Και η εκπληξή μου βέβαια μεγάλωσε περισσότερο όταν διαπίστωσα ότι ο τραγουδιστής τους είναι Έλληνας! Το όνομα του Δημήτριος Στράτος, γεννηθείς στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ. Κατεβάζω παράλληλα και μια συναυλία του Roger Waters από την φετινή περιοδεία. Δυστυχώς όχι αυτήν που έγινε στην Ελλάδα, αλλά άμα βρω και την συναυλία στο terra vibe θα σας ενημερώσω.

Πήγα και για το πρώτο μου μπανάκι το Σάββατο... να ναι καλά ο Τάσος που διέθεσε αυτοκίνητο. Στον Σχοινιά πήγαμε. Είχα κάμποσα χρόνια να περάσω από κει και ομολογώ ξενέρωσα απίστευτα. Γίνεται πλέον το αδιαχώρητο στην παραλία, αφού την έχουν πνίξει ένα σωρό ιδιωτικά φασφουντάδικα, καντίνες, μπαράκια κτλ. Την επόμενη μέρα είχε μάλιστα αφιέρωμα στο Έψιλον της Ελευθεροτυπίας για την παράνομη εκμετάλλευση στον Σχοινιά. Συν τοις άλλοις, το άρθρο ανέφερε ότι υπάρχουν και βλήματα στην παραλία καθώς πιο παλία λειτουργούσε πεδίο βολής εκεί.

Γι' αυτό και όλοι οι πυροβολημένοι πάμε Σχοινιά φανατικά...

2 σχόλια:

Fenia είπε...

Κατι μου λεει οτι πληθαινουν οι προβληματικες παραλιες..
Και τι να κανεις ομως αν δεν μπορεις να την κανεις για κανα νησακι?
Μεγαλο καβουρι η λαιμος..εκει δεν εχει πολυ κοσμο απο οτι ξερω..

χαιρε νεκταρ

dyolf είπε...

Καμμία παραλία δεν είναι αυτόνομα προβληματική. Τουναντίον, οι λουόμενοι δύναται να είναι όσο προβληματικοί προβλέπεται. Δηλαδή πολύ.

Το νησί είναι επιβεβλημένο αλλά μάλλον και φέτος όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα το τιμήσω. Έχω κληρονομικό χάρισμα να καταστρέφω τα καλοκαίρια μου :)