Πέμπτη, Μαΐου 10, 2007

Φοιτητικές εκλογές

Τεράστια επιτυχία και φέτος οι φοιτητικές εκλογές σου λέει. Πάλι η ΔΑΠ ΦΟΥ-ΜΑΝ-ΤΣΟΥ ΝΔΦΚ εκλέχθηκε στην πλειονότητα των τμημάτων. Διάβασα στην City Press ότι βγαίνει πρώτη τα τελευταία 21 χρόνια (και μετά σου πιπιλάνε ότι η νεολαία διψάει για αλλαγή… ). Εμ, τίποτα δεν είναι τυχαίο – η θριαμβευτική πορεία της παράταξης μόνο με την σκληρή δουλειά των μελών της εξασφαλίστηκε. Γιατί εγώ που είμαι τρέντυ φοιτητάκι, γνωρίζω ότι στην ΔΑΠ με προσέχουν. Και GALEA θα με πάνε και ENVY και Γλυφάδα, αλλά και για να δω την Κελεκίδου που έχει βυζάρες μονάχα με - άκουσον άκουσον! 80 ευρώ την φιάλη. Αφού είναι πρωτοπόρος στα πάρτι και τα ξεκωλοαραδιάσματα η ΔΑΠ, πώς να το κάνουμε… Ενώ οι άλλοι οι φλώροι, μου κάνουν ρεμπέτικα συμπόσια με κρασιά, τηγανητά και κουτούκια μέσα στην μπίχλα. Μου την δίνει στο νευρικό μου σύστημα λέμε το μπουζούκι ρε παιδί μου! Μου βγάζει μια μελαγχολία και δεν φαίνεται η χρυσή μου η καδένα… Ο εκσυγχρονισμός στην διασκέδαση και το στρινγκ στις γκόμενες, οφείλονται χάρη στα μεγαλόπνοους αγώνες της ΔΑΠ. Όλοι οι άλλοι να φάνε φόλα.

Ρε άντε μου στο διάολο όλοι σας…

9 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Τελικα ολα οπως βλεπουμε ειναι θεμα promotion.Οτι δωσεις,θα παρεις κι ολας...
Πως να βγει η Πανσπουδαστικη οταν οι ιδιοι οι αντιπροσωποι της χρημοποιουν τον ξυλινο και μαλακισμενο λογο του ΚΚΕ.
Εχουν πολυ καλες ιδεες τα παιδια αλλα δεν ξερουν πως να τις εκφρασουν και πως να τις περασουν...
Ετσι εχουμε καταντησει καθε χρονο να ψηφιζουμε τα ιδια και τα ιδια.
Η αλλαγη πρεπει να γινει απο τις ριζες για να φτασει παραπανω...

dyolf είπε...

Τι να συζητάμε… Είναι δυνατόν η πλειοψηφία της φοιτητικής κοινότητας να διαδηλώνει μήνες (κρατώντας κλειστές τις σχολές) για την κατάργηση του νόμου-πλαίσιο που νομιμοποιεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την ίδια στιγμή να βγαίνει πρώτη στις φοιτητικές εκλογές η παράταξη της ΔΑΠ, που στηρίζει επίσημα την κυβερνητική τοποθέτηση;

Ναι είναι. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Πουλάμε ψυχεδέλεια.

Ανώνυμος είπε...

Και ερωτω. Ειναι δυνατον να λετε πως μια παραταξη κερδιζει μονο εξαιτιας "εκδρομών" σε μπουζουκια?

Σοβαρευτειτε!

Ο λογος των αριστερων σχηματων ειναι ωραιος, μεγαλοστομος αλλα και κενος περιεχομενου ή μαλλον καλυτερα χωρις επαφη με την πραγματικοτητα. Ισχυει ακριβως οτι και με τις βουλευτικες εκλογες που το ΚΚΕ εχει παρει διαζυγιο με τη πραγματικοτητα.

Ειναι δυνατον να ψηφισει ατομα που ισχυριζονται πως η ΕΕ εκανε μονο κακο στην Ελλαδα και πως ο Φιντελ Καστρο ειναι αγνος επαναστατης και τιμια εκλεγμενος αρχοντας της χωρας του. Τα γεγονοτα τους διαψευδουν και αν θελετε παμε και με στοιχεια (νουμερα).

dyolf είπε...

Δεν υπάρχουν αριστερά σχήματα στην Ελλάδα. Ή για να ακριβολογούμε, όλα τα σχήματα είναι αριστερά (τουλάχιστον αυτό θέλουν να προωθήσουν... αν και το κέντρο φοριέται επίσης πολύ τώρα τελευταία).

Με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο αυτά που αναφέρεις για το ΚΚΕ. Ίσως να μην έγινα αντιληπτός, αφού το κείμενο παραήταν δεικτικό. Όλες οι φοιτητικές παρατάξεις είναι κατάπτυστες και βρίσκονται εκτός πραγματικότητας, ανεξαιρέτως του κόμματος που τις υποκινεί.

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ, ευχαριστώ για την απάντηση, για να καταλαβαινόμαστε.

Γιατί ψήφισα ΔΑΠ αλλά όχι μόνο δεν πατάω στα μπουζούκια αλλά γενικώς δεν ακούω πολύ ελλήνική μουσική. Όχι πως έχει τίποτα ως σύνολο, απλώς δεν μου παει σαν άκουσμα όπως παράγεται τα τελευταία χρόνια. Αν με καταλαβαίνεις το όλο πακέτο lifestyle μπουζούκια διασκέδαση που πουλάει μαζί.

Αλλά τέλος πάντων. Πολύς κόσμος (απ' ότι μαθαίνω ανέβηκαν τα ποσοστά ΔΑΠ) φαίνεται δυσαρεστημένος με τις καταλήψεις, πολλές φορές με το έτσι θέλω γίνονταν και με τη βια (ναι, εντάξει η κακή αστυνομία ασκεί βία σε φοιτητές, οι συνάδελφοι όμως γιατί να ασκήσουν με τη σειρά τους βία σε μας να ψηφίσουμε υπέρ των καταλλήψεων αν αυτές δεν μας εκφραζουν ως κίνημα)και το έδειξε στις εκλογές.

Γιατί στο τέλος φτάνουμε να βλέπουμε το δέντρο αλλά να χάνουμε το δάσος. Γιατί αυτός που κατηγορεί τη ΔΑΠ πως κερδίζει μόνο εξαιτίας των εκδηλώσεων, δικαιολογεί ασυναίσθητα τον εαυτό του, δεν βλέπει τα λάθη του και έτσι δεν διορθώνεται και παραμένει επομένως δεύτερος, τρίτος και οτιδήποτε να βλέπει την πλάτη της ΔΑΠ.

dyolf είπε...

Ενώ ξεκίνησες καλά, μου τα χάλασες στο τέλος. Εγώ που υποστηρίζω ότι η ΔΑΠ αναλώνεται με το να συντηρεί αυτό το lifestyle που εσύ σιχαίνεσαι, δεν έρχομαι ούτε πρώτος, ούτε δεύτερος γιατί όπως προείπα δεν ενστερνίζομαι καμία πολιτική παράταξη. Έρχομαι τελευταίος, γιατί απλούστατα το τμήμα μου εκπροσωπείται από ένα σωρό υπερφίαλους ανθρωπάκους που η μοναδική τους έγνοια είναι να πουλήσουν μόστρα και να κερδίσουν μια ανούσια πρωτιά. Τώρα αν θες να μου πεις ότι ο κόσμος κατέβαινε δια της βίας στα συλλαλητήρια… μάλλον ζεις σε άλλον πλανήτη. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν υποκινητές: φυσικά παίζουν τον ρόλο τους και αυτοί, αλλά όπως ξέρεις οι περισσότεροι φοιτητές, δεν δίνουν δεκάρα για το πολιτικό σκηνικό μέσα στην σχολή.

Και εγώ ήμουν κατά των καταλήψεων. Αυτό με ανακηρύσσει ΔΑΠίτη; Το ότι κράζω τα βούρλα που αντί να ξεστραβωθούν, μπαίνουν τροχοπέδη και στο δικό μου μέλλον τι με κάνει δηλαδή, αντιπρόσωπο της;
Δεν νομίζω.

Ανώνυμος είπε...

Με παρεξήγησες. Δεν είπα σε καμία περίπτωση πως ο κόσμος κατεβαίνει στα συλλαλητήρια με το ζόρι. Αυτοί που κατεβαίνουν το κάνουν με σωας τας φρένας και με δική τους επιλογή.

Κατέκρινα τπ γεγονός πως στο δικό μου πανεπιστημιακό τμήμα κατα τη διαρκεια γενικής συνέλευσης έπεσε το σύνθημα σε ανεξάρτητους αριστερούς το σύνθημα "ψηφίστε το πλαίσιο της ΠΚΣ γιατί αυτοί που φέραμε για να τραμπουκέψουν τα κοριτσάκια της ΔΑΠ, θα κάνουν το ίδιο και με σας". Του τέστιν κάναν το γνωστό κόλπο της "καθοδήγησης". Τι εστί τούτο. Αν ΄χεις κατέβει σε ένα μαθητικό/φοιτητικό συλλάλητήριο μάλλον θα ξέρεις. Οι γνωστές ομάδες και καλά περιφρούρησης που άμα πας να σηκώσεις πανό μη-ΠΚΣ, π.χ. Πρωτοβουλία Γένοβα, στο έχουν πάρει σε δευτερόλεπτα μετά από μερικές ψιλές για να μάθεις να θέλεις να δείξεις πως δεν είναι μόνο "σύντροφοι" οι χιλιάδες που κατέβηκαν.

Και δεν κατάλαβαινω πως συμπέρανες πως σε είπα ΔΑΠίτη. Δηλαδή όσοι πάνε μπουζούκια γενικώς ή ήταν κατά των καταλήψεων ήταν ΔΑΠίτες? Και αν θες το πάω και παρακάτω όποιος ψηφίσει ΔΑΠ, δεν μπορεί να το κάνει από αντίδραση στην αντίπαλη ΠΑΣΠ ή ΠΚΣ? Πρόσεξε γιατί έτσι κατηγοριοποείς εμένα πολιτικά. Και μη μου πεις ρίξτω σε τρίτους η άκυρο/λευκό. Αφενός τα λευκά/άκυρα πάνε ούτως ή άλλως στον πρώτο, αφετέρου με το να ρίξεις την ψήφο σου σε τρίτο κινδυνεύεις να δεις μία ΠΚΣ να κάνει την έκπληξη και να μιλάει κανονικά και με τη βούλα ύπερ της θέλησης των φοιτητών για κινητοποιήσεις/καταλήψεις. Και μπορεί να γίνει αυτό γιατί όπως πολύ σωστά είπες οι περισότεροι φοιτητές αδιαφορούν και στο τέλος φτάνουν οι εκατό που κατεβαίνουν να ψηφίσουν να καθωρίζουν τα πράγματα σε ένα τμήμα χιλίων ατόμων.

Άδικο έχω?

Raving-Raven είπε...

Kata vasi nai...

Ayto pou xriazese einai politi synidisi. Ayto pou exeis einai politikos symvivasmos. Psifizeis kapion na se antiprosopeyei san eksousia. Prepei na taytizese politika me ayton pou psifizeis kai ton psifizeis mono gi'ayton ton logo. An psifizeis kapion gia na apofygeis kapion allon kaneis lathos. Etsi mia zwh tha se kyvernane metriotites sthn kalyterh periptosh.

http://www.e-chord.co.nr/

GeoKon είπε...

Ολες οι παρατάξεις είναι εκτός τόπου και χρόνου. Μονο που η ΔΑΠ ξέροντας πως είναι εκτος τόπου και χρόνου, και γνωρίζοντας πως δεν προκειται να επανέλθει ποτέ ,έχει βρει τον τροπο να κερδίζει ψήφους: τα καλύτερα πάρτυ με ακριβοπληρωμένους τραγουδιστες, πολλά-μα πάρα πολλα- ρουσφέτια σε μαθήματα,πολυ lifestyle,και πάντα τις καλύτερες γκόμενες να στην πέφτουν μέχρι τις εκλογές.
Αλλωστε όπως αποκάλυψε και εφημερίδα είναι πολυ οργανωμένοι εκει στη ΔΑΠ. Βρηκαν αρχεία πουταν ολοι οι φοιτητες φακελωμένοι. Στα ερωτικά τους,στα κομματικα τους,σε ολά. Και δίπλα εγραφε π.χ.<< αυτόν τον πλησιάζουμε επειδή η γκομενά του είναι δικιά μας>>, << αυτή δύσκολο γιατι έχει γκομενο πασόκο>> << αυτός γουστάρει την δικια μας.στειλτην να του μιλήσει>>.
Μαγκιά τους που ξέρουν να κερδίζουν τα παιδια,με κάθε τροπο.