Παρασκευή, Ιουλίου 11, 2008

Facts

Μερικά χρήσιμα συμπεράσματα στα οποία κατέληξα πρόσφατα (αναγράφονται χωρίς θεματική σειρά, χωρίς επεξήγηση, χωρίς φόβο και πάθος κ.τ.λ.)


#1 Αντιπολίτευση στην χώρα κατά πως φαίνεται κάνει η General Electric.

#2 Δώσαμε στον κόσμο τα φώτα του πολιτισμού και μείς μείναμε με κεριά και ρεσό.

#3 Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από τα κληρονομικά για να ξαναβρεθεί το συγγενολόι. Οι αψιμαχίες και τα πηγαδάκια θεωρούνται μάλιστα σίγουρο χαρτί.

#4 Έβλεπα τις προάλλες Ρετιρέ (oh yes) και έβγαλε ο Ιάσωνας την Ελένη για καφέ. Σαν γνήσιος τζέντλεμαν, πλήρωσε αυτός την λυπητερή. Για δύο φραπέδες έσκασε 300 ολόκληρες δραχμές. Δεδομένου ότι ο βασικός την περίοδο προβολής της cult σειράς ανερχόταν γύρω στις 140.000 δραχμές, με απλά μαθηματικά τώρα που ο καφές κάνει περίπου 3,5 ευρώ σε μια τυπική καφετερία (1.192 δρχ.), ο μισθός ενός ανειδικεύτου εργαζομένου θα έπρεπε να ισοδυναμούσε με 1.112.533 δρχ. ή 3.174 ευρώ ή το ενοίκιο ενός καταστήματος 115τ.μ στην Βάρη (αυτό μου έβγαλε το Google πρώτο-πρώτο: εσείς κάντε τα ότι νομίζετε). Αν χρησιμοποιήσουμε την γνωστή και αγαπητή μέθοδο των τριών και σε άλλα βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης, πάντα θα έχουμε σαν αποτέλεσμα ετήσιο εισόδημα κατά πολύ χαμηλότερο με αυτό ενός μεγαλέμπορού ναρκωτικών ή βουλευτή (το ένα δεν αναιρεί το άλλο φυσικά).

#5 Ο Άκης στα αυγά του δεν κάνει υποχωρήσεις. Προτιμά να τα βράζει χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

#6 Ο πιο σίγουρος τρόπος για να αυτοκτονήσεις είναι να πέσεις από τον τέταρτο όροφο. Προσοχή όμως γιατί, όσοι είναι πάνω από 150 κιλά ενδέχεται να δημιουργήσουν (προσωρινά) πολιτική κρίση χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

#7 Η ευθιξία και το φιλότιμο δεν συμβαδίζουν με την πολιτική. Τσίπρα έχουμε, η τσίπα όμως αγνοείται.

#8 Ποτέ ξανά δεν ένοιωσα τόσο έντονα το πόσο μόνος και ανυπεράσπιστος αισθάνεται ο κόσμος. Ο μέσος όρος ζωής αυξάνεται, οι έννοιες που δίνουν νόημα στην ύπαρξη όμως αδυνατίζουν μέρα με την μέρα.

#9 Σε πρόσφατη ορκωμοσία που πραγματοποιήθηκε στο τμήμα Η/Υ/Σ των ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, ο προϊστάμενος του τμήματος ενημέρωσε με περηφάνια τους γονείς των αποφοίτων ότι μόνο το 35% των σπουδαστών καταφέρνει και παίρνει στα χέρια του πτυχίο. Για το υπόλοιπο 65% δεν έγινε ούτε λόγος και ουδείς διερωτήθηκε αν υπάρχουν ευθύνες που τα παιδιά αυτά απλά εγκαταλείπουν τον στόχο τους. Φυσικά θέμα ακατάρτιστου προσωπικού, ελλιπών πόρων και μηδαμινού κινήτρου δεν τίθεται. Απλά η ολότητα του 65% είναι αλήτες, τεμπέληδες και ξέρουν μόνο να τρώνε τα λεφτά του μπαμπά. Και ανάμεσα στο 35% δεν υπάρχουν κωλογλύφτες, βολεψάκιδες και χαφίεδες. Τα σέβη μου για το τμήμα σας (μου) κ. προϊστάμενε.

#10 Ούτε τα προσχήματα πλέον δεν χρειάζεται να κρατάνε.

#11 Θα χυθεί άπλετο φως και θα μπει και το μαχαίρι στο κόκαλο συνάμα.

#12 Το οκτάωρο έγινε μύθος και η σύνταξη θρύλος.

#13 Αν βρεθώ ανάμεσα σε μια σύναξη γυναικών και περιαυτολογήσω με διθυραμβικές δηλώσεις για το μέγεθος του ανδρικού μου μορίου, ενδεχομένως κάποιες να με πιστέψουν. Υποθετικά μιλώντας, ας πούμε ότι με κάποια βγάζω τα μάτια μου. Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσω το ίδιο λογύδριο, είναι σίγουρο ότι δεν θα έχει την επιθυμητή επίδραση επάνω της.

Αντιστρόφως ανάλογα λειτουργεί το εκλογικό σώμα.

#14 Η καλύτερη ατάκα για καμάκι λέγεται όταν βρίσκεσαι μέσα σε κάμπριο αμάξι. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία το τι θα αρθρώσεις.

#15 Μέχρι και ο Λιάπης που ο εγκέφαλος του έχει μέγεθος κρόκου αυγού μας έγινε μάγκας. Σκάνδαλο θα θεωρείται πλέον να μην εμπλέκεσαι με την Siemens.

#16 Ο Άνθιμος ας ξυρίσει το μούσι. Και ας πάρει και λίγο το μουστάκι στις γωνίες.

#17 Τώρα που αποκαλύφθηκε και η υπόθεση με το ντόπινγκ και τον Ιακώβου, θα είμαστε υπερήφανοι μόνο για την χοληστερίνη μας

#18 Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις. Σιωπηρές όμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: