Κυριακή, Απριλίου 25, 2010

Sick

"Ρε συ, ξέρεις γιατί δεν κερδίζω εγώ το ΛΟΤΤΟ; Γιατί θα έφτιαχνα όλα τα φιλαράκια μου εγώ!"

Ήταν μια άκυρη δήλωση. Συνάμα όμως απόλυτα ειλικρινήςֹ τόσο που με ταρακούνησε.
Δάκρυα ανάβλυζαν τα μάτια του αρκετή ώρα. Ήμασταν στο σημείο που την ανείπωτη χαρά την διαδέχεται η χαρμολύπη και το παράπονο. Που πνίγεσαι στην κουταλιά. Στην φάση που το αλκοόλ ανακτά τον έλεγχο των συναισθημάτων και γίνεσαι ευάλωτος.

Γιαυτό δεν γουστάρω το ξύδι. Έχει απρόβλεπτες ψυχολογικές μεταπτώσεις και κάνει το στομάχι μου να βαράει τύμπανα. Και έτσι και πάλι σήμερα δεν το έτσουξα γιατί προτιμώ να μου λείπουν αυτές οι μαλακίες. Και να μαι τώρα με τρία φιλαράκια, οι δύο να κλαίνε με λυγμούς ανεξέλεγκτα χωρίς προφανή αίτια και την τρίτη να έχει μάτια υγρά. Κάτω και οι τρεις τους από τα μεγεθυμένα καθημερινά τους προβλήματα. Δεν αντέχω να είμαι έτσι εγώ και έτσι απέχω. Ένας αποστασιοποιημένος, φαινομενικά αναίσθητος μαλάκας.

...Ρε συ, ξέρεις γιατί δεν κερδίζω εγώ το ΛΟΤΤΟ; Γιατί θα έφτιαχνα όλα τα φιλαράκια μου εγώ!

Τον χαϊδεύω με αγάπη στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Δεν βρίσκω λόγια που να ελαφρύνουν το βάσανό του τώρα. Μερικές φορές τα λόγια απλά το κάνουν πιο δύσκολο. Να σαι καλά man. Δεν χρειάζεται να φτιάξεις εμένα, η κουβέντα σου με ελάφρυνε ήδη αρκετά.

Κυριακή, Απριλίου 18, 2010

Eidolon

Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής του ανθρώπου. Υπάρχουν και καθρέφτες όμως που αντικατοπτρίζουν θολά τα είδωλα.

...ή και παραμορφωμένα όπως με συμπλήρωσε κάποιος.

Κυριακή, Απριλίου 04, 2010

Εοσφορικά σημεία

Οι εποχές δεν ξεχωρίζουν από τις κλιματολογικές αλλαγές αλλά από τις τηλεοπτικές προβολές. Το πάσχα θα δείς τον Τζεφιρέλι σου, καλοκαίρι θα σε βρει με το χιλιοπαιγμένο ρετιρέ στο Mega, φθινόπωρο μυρίζει με το που σκάσουν μυτη τα σποτ για τα υπεργαματά, ευρωπαϊκα γυφτολαϊκά σήριαλ ενώ τα χριστούγεννα δεν έχουν νόημα χωρίς Τσέβις Τσέις (μου διαφεύγει ο τίτλος της ταινίας - αυτή που στολίζει το σπίτι του με 100.000 λαμπάκια ντε).

Ξυπνήστε με όταν είναι να πεθάνω ε.