Τρίτη, Μαΐου 30, 2006

Don't panic...

Η παρακάτω ιστορία αφορά έναν φίλο ενός ξαδέρφου μου, έστω ότι τον λένε Βαγγέλη... Ο Βαγγέλης που λέτε ήταν ανέκαθεν πειραχτήρι στην παρέα του, πάντα έκανε χαβαλέ, οι ατάκες του ήταν αφοπλιστικές και το κλαμα απ' το γέλιο εγγυημένο. Κάπου στα 30 και κάτι λοιπόν, ο Βαγγέλης δέχεται ένα τηλεφώνημα στο κινητό του. Κάποιος τον ενημερώνει για ένα πολύ μεγάλο χρέος εις βάρος του, όπου εάν δεν εξοφλούνταν σύντομα, θα έχανε ένα οικόπεδο (κάτι τέτοιο τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το ζητουμενό μας :P). Μια κρυάδα στην καρδιά. Ένα μικρό τσίμπημα στα πόδια. Και μια σύσπαση στο μυαλό. ding! Εγκεφαλικό. Ευτυχώς δεν ήτανε τίποτα μοιραίο. Όμως ένα εγκεφαλικό είναι πάντα κάτι που δεν σε αφήνει αλώβητο. Και προχθές μετά από πολλά χρόνια που είχα να τον δώ, το διαπίστωσα προσωπικά. Δυσκολευόταν να αρθρώσει, τα μάτια του ήταν σβησμένα, οι κινήσεις του μεθοδικές και αργές και μάταια προσπαθούσε να ακολουθήσει την συζήτηση της παρέας του. Της παρέας που του στέκεται και τον στηρίζει. Και που γι' αυτούς, ο Βαγγέλης είναι σαν να μην άλλαξε ποτέ. Παρόλο που το γαμημένο το άγχος για το κωλοχρήμα τους πήρε τον ευαίσθητο, γελαστό, πνευματώδη φίλο τους... Παρόλο που έχει μείνει μια σκιά του ευατού του...
Μακάρι κάποια στιγμή να αναρρώσει πλήρως. Με όλες τις ευχές μου!

Κυριακή, Μαΐου 28, 2006

Επιτέλους βρήκα το καλύτερο site στο ελληνικό domain...

http://minimata.50webs.com/page/pap1.html
γιατί "Τη σφραγίδα έχει ρίξει ύστερα η εικόνα θα μυρίσει...". Άπειρο το site και εκατομμύρια έτη μπροστά! ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!

Σάββατο βράδυ...

και τι να κάνεις; Που να πας και τι να πεις; Την περασμένη εβδομάδα που βγήκα βράδυ χάλασα 140€.. Όχι δεν είμαι τόσο large στις εξόδους μου, απλά ήταν ειδική περίπτωση εεε και παρασυρθήκαμε λιγάκι. Αλλά και σε μια τυπική έξοδο, ένα 40-60εύρο θα φύγει αέρα. Και για πιο λόγο; Θα πιείς ένα ποτό στο ποδάρι, θα ρίξεις μια ματιά στο απέναντι γκομενάκι (αυτή θα ανταποδώσει το βλέμμα ή θα φας πλάτη), θα ματώσουν τα αυτιά σου ακούγοντας μουσική που δεν γουστάρεις, κουβέντα δεν θα αλλάξεις λόγω του χαμού που θα επικρατεί... γενικά πολύ φασαρία για το τίποτα. Έχω ψιλοκουραστεί με τέτοιες εξόδους. Η ιδανική έξοδος 4me είναι παραλία να σκάει το κύμα στα βραχάκια, Φιλοπάππου να έχεις πιάτο την Αθήνα και για συνοδεία μπυρίτσες (προσοχή μόνο όταν κατεβαίνεις μην γκρεμοτσακιστείς), ουζάκι στου Ψυρρή ή σύναξη σε σπίτι κολλητού. Γενικά easy καταστάσεις, και στενός κύκλος. Δεν μπορώ πια να βγαίνω με 10άτομα. Πνίγομαι, ότι και να λέω μου αντηχεί ηλίθιο και νοιώθω και ανεπιθύμητος συν τοις άλλοις.
Οπότε σημέρα θα χαζέψω λίγο στο net και θα ξεραθώ για ύπνο μετά... Πολύ ενέργεια ρε παιδί μου!

Σάββατο, Μαΐου 27, 2006

Lost season finale

Δεν ξέρω κατά πόσο γνωρίζετε την αμερικάνικη σειρά του abc "Lost" (προβάλλεται με καθυστέρηση ενός έτους και στην ΕΤ1 κάθε Πέμπτη αν δεν απατώμαι). Πρόκειται για μια σειρά μυστηρίου, με ψύγματα κοινωνικού περιεχομένου. Πέρσυ, λοιπόν ξεκίνησε η προβολή της πολύ εντυπωσιακά, δυστηχώς όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει κάποιες χολυγουντιανές ασθένειες... Εξηγούμαι : κάθε επισόδειο έχει ομοιόμορφη δομή, οι χαρακτήρες έχουν χάσει την φυσικότητα τους και ως επι το πλείστον είναι κλισε, η ιστοριά έχει τραβηχτεί απ' τα μαλλιά και η δράση κυλάει βασανιστικά αργά για να επιμηκυνθεί η διάρκεια της σειράς και να ρέει το παραδάκι.
Παρόλα αυτά είναι ολίγον εθισμός. Την παρακολουθώ φανατικά κατεβάζοντας επισόδεια από το internet και χθες είδα το τελευταίο διπλό επεισόδιο της δεύτερης season, όπου μου αναπτέρωσε το ενδιαφέρον και πάλι. Δώθηκαν κάποιες απαντήσεις, ανοίχτηκαν κάμποσες άλλες ερωτήσεις... Ο τίτλος Lost μάλλον για τους τηλεθεατές τιμής ένεκεν δώθηκε στην σειρά... Τεσπα, ικανοποιημένος από το finale. Περιμένουμε την νεα season, spoilers δεν γράφω για το επισόδειο που είδα χθες, δείτε το και αφήστε comments αν είναι να τα σχολιάσουμε.

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2006

Judas kiss...


Ένα από τα βιβλία που διάβασα πρόσφατα ήταν το ευαγγέλιο του Ιούδα. Σίγουρα θα ακούσατε τον ψιλοχαμό που έγινε Πασχαλιάτικο. Μαζί με το μυθιστόρημα του Dan Brown (κώδικας Da Vinci) αποτελούν μάλλον τα πιο πρόσφατα "αγκάθια" στους εκκλησιαστικούς κύκλους. Τώρα που βγήκε και στις αίθουσες η μεταφορά του βιβλίου του Brown ολοκληρώθηκε η τριπλέτα..
Αυτό που δεν γνώριζα είναι ότι η περγαμηνή δεν ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Αντίθετα, ο δερματόδετος κώδικας που περιείχε και το ευαγγέλιο ήρθε στο φώς την δεκαετία του 70. Έκτοτε, χωρίς να είναι γνωστό το περιεχόμενο του, ανεπιτυχώς προσπαθούσε ο ιδιοκτήτης του να το πουλήσει ζητώντας υπέρογκα ποσά. Και τελικώς έφτασε στα χέρια μιας εμπόρου αρχαιοτήτων όπου έναντι 300.000 δολαρίων αποφάσισε να το παραδώσει στο ίδρυμα Maecenas Foundation for Ancient Art καθώς ήταν σε άθλια κατάσταση και η αποκαταστασή του έπρεπε να γίνει με προσοχή και άμεσα.
Αυτά για την ανακάλυψη του ευαγγελίου. Το περιεχόμενο του ομολογουμένως είναι άκρως ενδιαφέρον. Γραμμένο στα κοπτικά, δεν αποτελεί το πρότυπο κείμενο - το πρότυπο εκτιμάται ότι γράφτηκε στα ελληνικά περι το 150μ.Χ και παραμένει άγνωστο από ποιον γράφτηκε. Γιατί πονοκεφαλιάζουν οι κληρικοί; Στο ευαγγέλιο παρουσιάζεται ο Ιούδας σαν ο καλύτερος μαθητής του Ιησού, σαν ο μόνος που κατάλαβε το νόημα των λόγων του και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αμφισβητεί την τότε (και την μετέπειτα εξέλιξη της) εβραϊκή θρησκεία. Το κείμενο χαρακτηρίστηκε "γνωστικό". Οι "γνωστικοί" αποτέλεσαν μια αίρεση (όπως το πάρει κανείς το αίρεση...) στις αρχές του 1ου αιώνα μ.Χ όπου υποστήριζαν ότι ο υλικός κόσμος είναι δημιούργημα κατώτερων θεοτήτων, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και ο εβραϊκός θεός που πίστευαν τότε (και που ουσιαστικά πιστεύετε και σεις αν είστε κατα γράμμα Χριστιανός :p). Πίστη στον εβραικό θεό γι' αυτούς ισοδυναμεί αδυναμία. Το απόγειο της πίστης είναι να γνωρίσεις τον ευατό σου και να ανακαλύψεις στην ψυχή σου τον θείο σπινθήρα που θα σε ωθήσει στην ολοκλήρωση. Για τους γνωστικούς συνοψίζοντας, ο θεος είναι ταυτόσημος με γνώση της ψυχής.
Όπως και να χει, διάβασα το ευαγγέλιο και τον σχολιασμό του με ενδιαφέρον και σας συνιστώ να του ρίξετε μια ματία αν έχετε ανοιχτό μυαλό σε θέματα θρησκείας. Κάτι που επίσης έμαθα και με παρεξένεψε είναι ότι έχουν γραφτεί πολλά θρησκευτικά κείμενα και ευαγγέλια (υπάρχει π.χ ευαγγέλιο της Μαρίας Μαγδαληνής, του Θωμά, το ευαγγέλιο της Αλήθειας κτλ) από τα οποιά οι πατέρες της εκκλησίας επέλεξαν τα 4 γνωστά ώς "πολιτικά ορθά" για να αποτελέσουν το κείμενο της Καινής Διαθήκης. Κάπως σκοταδιστική θα χαρακτήριζα την κίνηση αυτή. Τεσπά, ανοίχτε την καρδιά σας, μην προσκολλάτε σε τίποτα και θα βρείτε τον θεό σας (κατα Νεκτάριον Ευαγγέλιον :p).

ευαγγέλιο του Θωμά : "Αν αναπτύξεις τον εσωτερικό σου ευατό, ότι έχεις εντός σου θα σε σώσει. Ότι δεν έχεις εντός σου θα σε σκοτώσει"

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2006

Changes...

Σκέφτομαι συχνά πόσο έχω αλλάξει τα τελευταία 3-4 χρόνια... Γνώρισα πολύ κόσμο, βγαίνω πιο συχνά τα βράδια, νοιώθω πιο χαλαρός με άγνωστο κόσμο, οι παρέες μου είναι πάντα μεγαλύτερες ηλικιακά από εμένα, παίζω massive online games, ξαναβρεθήκαμε με τα ξαδέρφια μου μετά από πολλά χρόνια και περνάμε καλά, μετακόμισα, πήρα psp και dsl, βάζω πουκάμισα και ξυρίζω το μούσι μου καλλιτεχνικά που και που, μετακόμισα, δουλεύω (ελάχιστα και όταν βρίσκω κάτι που μου ταιριάζει), βλέπω anime και κατεβάζω ταινίες, τα μουσικά μου ακούσματα έγιναν πιο σκληρά, γράφω σε αυτό το blog...

Και πιο συχνά σκέφτομαι ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα... Έχω τις ίδιες ανησυχίες, πονάω ακόμα για τις ίδιες γυναίκες, είμαι μόνος, σαπίζω στο pc, όπου και να βρίσκομαι συχνά με πιάνει φοβία για το απροσδόκητο, δεν γνωρίζω γκόμενες, είμαι έξω άπο τα νερά μου, δεν ξανοίγομαι εύκολα, περνάω πολύ καλά σπάνια, φοβάμαι το αύριο, δεν με νοίαζει η καρίερα μου, ξεμένω από λεφτά, δεν μιλάω με τους παλιούς μου φίλους, κάνω τα ίδια λάθη, με πιάνει σύγκρυο όταν σκέφτομαι το ενδεχόμενο να γεράσω μόνος μου, τεμπελιάζω κοιτώντας το ταβάνι, πιστεύω ασυζήτητα ότι μου λένε, δεν καρφώνω, δεν μισώ κανέναν παρά τον ευατό μου και ακόμα παλεύω (τρόπος του λέγειν...) για το πτυχίο.

Yin και Yang. Μόνο που δεν ξέρω τελικά πια απτά παραπάνω αποτελούν το yin μου, και πια το yang μου. Πιο κομμάτι του ευατού μου είναι το πιο αυθόρμητο : αυτό που φοβάται ή αυτό που είναι τρελαμένο;

Ανυπομονώ...

Έχουν μείνει λιγότερο από 30 μέρες για ένα γεγονός που περίμενα αρκετά χρόνια και είναι από αυτά που λέμε, once in a lifetime... Στις 18 Ιουνίου στο Terra Vibe της Μαλακάσσας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα μας επισκευτεί ο Roger Waters, βασικό μέλος των Pink Floyd. Ανάμεσα στα τραγούδια που θα εκτελέσει μαζί με την διόλου ευκαταφρόνητη από διάσημους μουσικούς μπάντα του, θα είναι και ολόκληρος ο δίσκος Dark Side of the moon! Πρόκειται για μια ιστορική συναύλια για όλες τις γενίες που έζησαν και μεγάλωσαν με τους Floyd.
Τα εισιτήρια κοστολογούνται στα 50€ τα απλά και 100€ για τους επισήμους. Μην περιμένετε μια τυπική συναυλία, είναι σίγουρο ότι πρόκειται να γίνει φαντασμαγορικό show και μαζί με τον Waters θα εμφανιστούν ονόματα όπως ο Snowy White, Jon Carin και Andy Fairweather Low (όσοι είναι πιστοί των PF, ξέρουν).

Τρίτη, Μαΐου 23, 2006

Απλά μαθηματικά...

Κι' άλλο BLOG?

Πρέπει να είναι το τρίτο blog μου αυτό. Όχι δεν ειμαι πολυάσχολος άνθρωπος και όχι δεν γράφω συχνά. Απλά ενώ μου φαίνεται ενδιαφέρον να κάθομαι να οργανώνω τις σκέψεις μου, γρήγορα βαρίεμαι. Έτσι λοιπόν, τα δύο προηγούμενα μου blogs περιορίστηκαν σε μονοψήφιο αριθμό δημοσιεύσεων, αμφιβόλλου περιεχομένου και ποιότητας. Τεσπα, ότι γουστάρω κάνω δεν θα δώσω και λογαριασμό πόσα blogs θα έχω, τσάμπα είναι και κάνεις και το ψώνιο σου...